flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Один день з життя судді Господарського суду Одеської області

06 серпня 2021, 10:20

 

 

5 серпня 2021 року, в рамках спецпроєкту Господарського суду Одеської області «День із суддею» студентка Економіко-правового факультету Одеського національного університету імені І.І. Мечникова Вікторія Мица провела робочий день з суддею Володимиром Найфлейшем. 

Сертифікат на участь у спецпроєкті студентка отримала завдяки проявленому професіоналізму та ораторському мистецтву під час модельного розгляду господарської справи.

З самого ранку майбутня юристка разом із суддею була присутня на судових засіданнях, де мала змогу познайомитись з особливостями процедури розгляду спорів пов’язаних з банкрутством. 

Однак, судові засідання це лише одна з частин, з яких складаються будні суддівського самоврядування. Так, студентка відкрила для себе роботу помічника судді та секретаря судового засідання, які ознайомили її з автоматизованою системою документообігу суду, системою звукозапису й протоколювання судових засідань, проєктами ухвал та матеріалами цікавих судових справ, що перебувають в провадженні судді. 

Проведення відповідних заходів допомагають студентам отримати чітке уявлення про роботу судової установи та про професію судді в цілому. До того ж такий досвід неодмінно знадобиться при подальшому виборі життєвого професійного шляху та при формуванні власної думки про діяльність судової влади.