flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Неперевершений фінал проєкту «Модельний розгляд господарської справи 2021»

27 квітня 2021, 15:03

У Господарському суді Одеської області відбувся фінал проєкту «Модельний розгляд господарської справи 2021» за участю студентів та викладачів Одеського національного університету імені І.І. Мечникова та суддів Господарського суду Одеської області.

Так, вчора відбулося судове засідання з розгляду модельної справи по суті з повним дотриманням норм Господарського процесуального кодексу України.

Студенти, що знаходились у ролі колегії суддів, відкрили судове засідання з розгляду справи по суті, заслухали вступні промови сторін судового процесу, дослідили наявні в матеріалах справи докази, провели судові дебати та ухвалили судове рішення з проголошення окремої думки. Студенти зазначили, що судове рішення та окрема думка будуть написані протягом 10 днів, після чого тренери зможуть ознайомитись та оцінити їх.

За ходом судового засідання спостерігали голова Господарського суду Одеської області Володимир Петров разом з суддями-тренерами Олександром Демешиним та Юлією Бездолею, д.ю.н., проректор Одеського національного університету імені І.І. Мечникова Андрій Смітюх та д.ю.н., завідуюча кафедрою конституційного права та правосуддя ОНУ імені І.І. Мечникова Тетяна Степанова.

Вже третій рік поспіль проведення проєкту «Модельний розгляд господарської справи» стає чудовою нагодою для набуття практичних навичок та досвіду студентами та отримання корисних порад від суддів стосовно участі у судовому процесі в майбутньому.

Тренери відзначили високий якість підготовки студентів-правників, підкреслили їх завзятість та рівень знань у сфері господарського права та процесу.

Під кінець заходу усі учасники отримали спільні сертифікати Господарського суду Одеської області та Економіко-правового факультету Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, а також грамоти від голови Господарського суду Одеської області.

 Крім того, двоє студентів отримали від керівництва Господарського суду Одеської області сертифікати на участь у спецпроєкті суду «День з суддею». Сертифікат дає можливість провести повний робочий день з суддями Юлією Бездолею та Володимиром Найфлейшем.