flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як проводить свій робочий день суддя? Спецпроєкт суду «День із суддею»

29 липня 2021, 10:30

 

Сьогодні, в рамках спецпроєкту суду «День із суддею» до Господарського суду Одеської області завітала студентка Економіко-правового факультету Одеського національного університету імені І.І. Мечникова Аліна Степанюк, яка отримала сертифікат завдяки активній та професійній участі під час модельного розгляду господарської справи, який відбувся у квітні цього року. 

В рамках спецпроєкту учасниця мала змогу на один день поглибитись у рутину суддівського життя разом із суддею Господарського суду Одеської області Юлією Бездолею.

Студентка разом із суддею побувала у декількох судових засіданнях, де могла спостерігати за різними стадіями судового процесу, за тим, як сторони надають до суду різноманітні клопотання та підтримують й аргументують свої позиції. 

До того ж майбутня юристка познайомилась з роботою секретаря судового засідання й помічника судді, які розповіли їй про автоматизовану систему документообігу суду та про цікаві справи, які перебувають в провадженні судді. 

Наостанок суддя запропонувала студенці спробувати себе у написанні суддівського рішення за матеріалами реальної господарської справи та потім аргументувати, чому вона вирішила обрати саме таке рішення.

Неформальне спілкування с суддею протягом цілого дня надає майбутнім правникам відмінну можливість познайомитись з багатьма нюансами суддівської професії та, взагалі, оцінити й побачити суд через призму суддівського сприйняття.