flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Впровадження проекту «Електронний суд»

21 листопада 2013, 11:43
До уваги учасників судового процесу!
 
Повторно звертаємо Вашу увагу на те, що в господарському суді Одеської області реалізовано проект „Електронний суд” щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу із застосуванням автоматизованої системи Діловодство спеціалізованого суду.
Електрона форма надсилання документів дозволить набагато швидше отримати ухвалу/постанову/рішення суду, що дасть змогу негайно дізнаватися про час і місце розгляду справи. Також, йдеться про значну економію часу учасників судового процесу, у випадках їх бажання отримувати процесуальні документи наручно. Крім цього, зазначене сприятиме значній економії бюджетних коштів, адже на відправку одного процесуального документу суд витрачає від 8 грн. 30 коп.
Відповідно до вимог ст.4 Закону України „Про електронний цифровий підпис” процесуальні документи суду в електронному вигляді засвідчуються електронним цифровим підписом.
Детальніше з даною інформацією можна ознайомитися в розділі Новини від 17.06.2013р., див.тут.
Учасникам судового процесу, які виявили бажання на отримання документів в електронному вигляді, необхідно:
1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://e-court.mail.gov.ua/;
2. Подати до канцелярії суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді.
 
Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.