flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Одеської області Юлія Бездоля взяла участь у розробці тренінгу

27 квітня 2017, 16:43

 

Сьогодні, 27 квітня 2017 року, у м. Києві в приміщенні Національної школи суддів України спільно з проектом ОБСЄ “Розробка стандартизованих програм підготовки суддів” пройшло засідання робочої групи з розробки навчального курсу для кандидатів на посаду судді та суддів на тему: «Докази і доказування в господарському судочинстві».

До складу робочої групи з розробки зазначеного курсу увійшла суддя Господарського суду Одеської області Юлія Бездоля.

Метою засідання робочої групи стала розробка навчального курсу на тему: «Докази і доказування в господарському судочинстві», а саме таких видів діяльності як: викладання теоретичного матеріалу, перегляд відео та його обговорення, виконання практичних вправ, тестові запитання тощо, для подальшого здобуття майбутніми учасниками практичних навичок.

Так членами робочої групи було обговорено та розроблено матеріали щодо таких тем:

- доказування в господарському процесі;

- поняття і види доказів;

- належність доказів та допустимість засобів доказування;

- підстави звільнення від доказування та оцінка доказів.

Слід відзначити актуальність розробки даного тренінгу, який у подальшому викладатиметься в рамках стандартизованих програм підготовки кандидатів на посаду судді та суддів, оскільки в основі судового рішення міститься доказова база.

Підсумовуючи, варто зауважити, що плідна робота представників судової влади та Національної школи суддів України з підготовки майбутніх служителів Феміди є неабияк важливою в умовах сьогодення.

За результатами засідання робочої групи учасниками було підготовлено план дій по розробці навчального курсу «Докази і доказування в господарському судочинстві» для кандидатів на посаду судді.