flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Одеської області в черговий раз зустрічав студентів-правників

21 квітня 2017, 14:55

  

Студенти соціально-правового факультету Національного університету «Одеська юридична академія» у супроводівикладача кафедри господарського права і процесу Луїзи Романадзе відвідали судове засідання, призначене до розгляду суддею Лілією Грабован на 19 квітня 2017 року.
 
По завершенню судового засідання Лілія Іванівна розповіла студентам про те, що господарські суди вирішують дві різні за своєю процедурою розгляду категорії спорів, а саме спори позовного провадження та справи про банкрутство, як то передбачено статтею 4-1 ГПК України.
Так суддя пояснила, що під час провадження у справі про банкрутство Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» має пріоритет перед іншими законодавчими актами, зокрема і ГПК України, у регулюванні відносин пов'язаних із банкрутством.
Крім того, на відміну від усталеного складу учасників позовного провадження (позивач, відповідач, треті особи), у справах про банкрутство, поряд зі сторонами — боржником і кредитором, до складу входить чи може входити арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор).
По-третє, одним з головних завдань суду в процедурі банкрутства є забезпечення умов для фінансового оздоровлення суб’єкта господарювання, тобто боржника, та, за можливості, усунення всіх негативних наслідків, що можуть виникнути після його ліквідації.
Наступного дня, 20 квітня 2017 року, студенти факультету цивільної та господарської юстиції Національного університету «Одеська юридична академія» у супроводі голови Господарського суду Одеської області, який за сумісництвом є викладачем кафедри господарського права та процесу цього навчального закладу, відвідали судове засідання по справі, яка знаходиться у провадженні судді Наталії Роги.
По закінченню судового засідання Наталія Василівна розповіла студентам про особливість справи, що розглядалася.
 
 
Наприкінці Володимир Степанович побажав студентам удачі на майбутній екзаменаційній сесії та на вступних іспитах до магістратури, які незабаром відбудуться. А також через короткий проміжок часу студентів, вже в якості молодих спеціалістів, чекає працевлаштування, а тому, голова суду побажав майбутнім юристам, після закінчення університету, не втратити той запал до професії юриста, який наразі їм притаманний.