flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду Одеської взяли участь у семінарі на тему: «Психопедагогічні техніки розвитку навичок саморегуляції і профілактики емоційного вигорання у професійній діяльності суддів»

10 квітня 2017, 15:16

  

Вигорання – це загальна назва наслідків сильного і тривалого стресу, яким важко керувати. Відомо, що суддя за природою своєї професійної діяльності належить до тієї категорії фахівців, які постійно перебувають у стані психологічного напруження або стресу. В той же час, професія вимагає залишатися неупередженим та об’єктивним, незважаючи на будь-які сторонні чинники.
Так за підтримки Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України 7 квітня 2017 року у приміщенні Одеського окружного адміністративного суду з метою запобігання професійним ризикам у діяльності суддів відбувся семінар на тему: «Психопедагогічні техніки розвитку навичок саморегуляції і профілактики емоційного вигорання у професійній діяльності суддів».
Викладачами семінару були суддя Одеського апеляційного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Лариса Зуєва та професор кафедри політології Одеського національного політехнічного університету, доктор педагогічних наук Алла Семенова.
Розпочався захід із самопрезентації учасників та з’ясування їх очікувань від нього. В рамках навчальної програми семінару впродовж дня учасники:
- працювали над психопедагогічними техніками професійної майстерності судді;
- виконували практичні завдання із самооцінювання базового рівня професійно-особистісних якостей судді та володіння зовнішніми і внутрішніми техніками розвитку саморегуляції;

- детально розглядали питання щодо професійно-особистісного самовдосконалення та умінь застосовувати невербальні техніки саморегуляції емоційних станів.

Крім того, семінар був насичений груповими розробками, інтерактивними та рольовими іграми.
Від Господарського суду Одеської області участь у семінарі взяли судді Юлія Бездоля, Лілія Грабован та Володимир Найфлейш.

 

За підсумками семінару, всі учасники заходу отримали не лише сертифікати Національної школи суддів України, а й практичні навички для запобігання можливих ризиків у професійній діяльності.