flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівники структурних підрозділів суду обговорили проблемні питання доступу до публічної інформації в рамках семінару

07 квітня 2017, 16:45

  

Сьогодні, 7 квітня 2017 року працівники апаратів судів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей брали участь у навчальному семінарі на тему: «Про доступ до публічної інформації», організованого Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України.
Викладачами навчального семінару були провідні науковці - Андрій Фальковський та Сергій Ромашкін. В рамках навчальної програми було обговорено:
- законодавство України, що регламентує доступ до публічної інформацію, зокрема Закон України «Про доступ до публічної інформації»;
- аналіз роз’яснень Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини щодо оприлюднення інформації, передбаченої ст.15 ЗУ «Про доступ до публічної інформації»;
- перенаправлення інформаційного запиту або надання відмови у відповіді на інформаційний запит;
- відповідальність за порушення законодавства про надання доступу до публічної інформації;
- роль Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини у сфері запобігання порушення ЗУ «Про доступ до публічної інформації».
Варто зазначити, що для кращого засвоєння теоретичного матеріалу учасники виконували практичні завдання.
Участь від господарського суду Одеської області брали - начальник та заступник начальника статистичного відділу Валентина Фодченко і Наталія Брезіцька, начальник та головний консультант відділу контролю та організаційного забезпечення діяльності суду Вікторія Войтова і Оксана Гулінська, в.о. начальника відділу документального забезпечення (канцелярія) Ірина Возна, заступник начальника відділу управління персоналом Вікторія Полєтаєва, начальник та заступник начальника аналітично-інформаційного відділу Юлія Мізішева і Марина Смолієнко.
По завершенню семінару всім учасникам вречуно сертифікати Національної школи суддів України.