flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти відчули себе суддями господарського суду

06 квітня 2017, 11:53
Сьогодні, 06.04.2017р. під керівництвом викладача Петрова Володимира Степановича – судді господарського суду Одеської області в стінах суду відбулося моделювання судового засідання, в якому прийняли участь студенти 1-го потоку 2-ї групи 4 – го курсу Інституту кримінальної юстиції Національного університету „Одеська юридична академія”. На модельному судовому засіданні в якості фабули стала реальна справа  №916/2344/16 за позовом Першого заступника керівника Роздільнянської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Кучурганської сільської ради Роздільнянського району Одеської області до Науково-виробничої сільськогосподарської фірми „Вин-Агро” у вигляді ТОВ, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача – Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, про внесення змін до договору оренди земельної ділянки. Справа розглядалась колегією суддів у складі: головуючий -   Петров В.С., судді Демешин О.А., Зайцев Ю.О.
Студенти виступали в ролях суддів, прокурора, представників позивача, відповідача, третьої особи, досліджували докази, доповідали по суті справи. В результаті проведеного судового засідання судом було постановлено рішення
В ході такого заходу студенти мали змогу продемонструвати не лише знання матеріального та процесуального права, а й попрактикуватися в ораторському мистецтві та застосувати принцип змагальності сторін на практиці. Майбутні спеціалісти були в захваті від наданої можливості відчути себе справжніми правознавцями – юристами та були вдячні голові суду - судді Володимиру Петрову за отриманий досвід у правозастосуванні норм діючого законодавства.