flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Просвітницькі заходи для молодих спеціалістів в суді

05 квітня 2017, 16:56

  

Становлення високого рівня правої обізнаності молодого покоління є одним з напрямків комунікаційної діяльності Господарського суду Одеської області.
Так одне із судових засідань Господарського суду Одеської області, призначених до розгляду суддею Тетяною Д`яченко на 3 квітня 2017 року, відвідала група студентів з 4 курсу соціально-правового факультету Національного університету «Одеська юридична академія».
Участь у подібних заходах це чудова можливість для молодих спеціалістів не тільки ознайомитися з організацією роботи суду, а й отримати нові практичні знання, в тому числі і про відправлення господарського судочинства.
Слід зазначити, що під час судового засідання, студенти мали чудову нагоду спостерігати як представники сторін обґрунтовували свої вимоги і заперечення поданими суду доказами, що є реалізацією принципу змагальності у господарському процесі передбаченого ст.4-3 Господарського процесуального кодексу України.
 
 
Наступного дня, 4 квітня 2017 року, до суду завітали інші групи студентів четвертокурсників соціально-правового факультету, крім того до них приєдналися їхні майбутні колеги з Інституту кримінальної юстиції.
 
За загальним правилом, господарські справи розглядаються суддею одноособово. Однак, будь-яка справа, у виняткових випадках, залежно від її категорії та складності, може бути розглянута судом колегіально у складі трьох професійних суддів.
Так студенти відвідали судове засідання, що розглядається колегіально у складі трьох суддів, а саме – Олега Цісельського, Юлії Щавинської та Олександри Оборотової. Перед його початком, суддя Олег Цісельський роз’яснив студентам про дії, що передують можливості колегіального розгляду господарської справи.
 
Завжди раді вітати гостей в Господарському суді Одеської області та сприяємо тому, щоб такі заходи відбувались частіше.