flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інновація в Господарському суді Одеської області: „Єдине вікно”

03 квітня 2017, 15:50

                           

Увага! Сьогодні у Господарському суді Одеської області з 03.04.2017р. розпочало роботу  „Єдине вікно”

             В суді запроваджено механізм спрощеного та прискореного порядку видачі копій судових рішень учасникам судового процесу по справах  Господарського суду Одеської області.

 Мета „Єдиного вікна”  - забезпечення принципу доступу осіб до правосуддя.

„Єдине вікно” дозволить підвищити рівень ефективності роботи суду, адже це дозволить учасникам отримувати судові рішення оперативно та в зручний для них час.

Учасники судового процесу мають можливість отримати копії судових документів у приміщенні Господарського суду Одеської області, 1 поверх, кабінет 105А.

Режим роботи „Єдиного вікна” з понеділка по четвер  з 10:00 до 17:00, у п’ятницю з 10:00 до 16:00.

Для отримання копії судового рішення учасникам процесу необхідно надати заяву про видачу копії документу до „Єдиного вікна” чи подати відповідну заяву електронним шляхом.

Зразки відповідних заяв від сторони процесу чи особи, яка не брала участі у справі по справам із закінченим провадженням та по справам, які знаходяться в провадженні суду можна знайти на сайті суду у Розділі „Для суб’єктів господарської діяльності”, рубрика „Зразки заяв”,  чи за посиланням, або отримати безпосередньо у „Єдиному вікні”.

Звертаємо увагу, що копія судового рішення надається заявнику за пред’явленням оригіналу документа, що посвідчує особу (документа, що підтверджує повноваження представника). У разі повторної видачі копії судового рішення особа разом з вищевказаними документами подає оригінал квитанції про сплату судового збору.

     Керівництво Господарського суд Одеської області впевнено, що така інновація буде корисна та зручна  для учасників процесу, адже це зумовить суттєву економію часу.

Повідомляємо, що для представників ЗМІ та громадськості буде організована презентація „Єдиного вікна”. До участі у заході запрошуються представники ЗМІ та юридичної спільноти. Про час і місце проведення заходу прес-служба суду повідомить додатково!