flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судового процесу! 3 03.04.2017р. в суді запроваджено „Електронний суд”

03 квітня 2017, 11:32

 Господарський суд Одеської області є  учасником пілотного проекту „Електронний суд”.

Дослідна експлуатація підсистеми „Електронний суд” у Господарському суді Одеської області запроваджена  з 03.04.2017 року.
Відтепер, подання учасниками судового процесу до суду процесуальних документів або інших документів, що стосуються розгляду судових справ в електронній формі, а також надсилання судом учасникам судового процесу документів в електронній формі здійснюється після їх реєстрації через персональний електронний кабінет Користувача (для кожного учасника судового процесу в підсистемі „Електронний суд” створюється окремо персональна WEBсторінка в домені „е.court.gov.ua, призначена для надсилання до суду документів в електронній формі та ознайомлення з матеріалами справ, в яких Користувач є учасником судового процесу).
Треба зазначити, що процесуальні документи або інші документи, що стосуються розгляду судових справ та подаються учасниками судового процесу до суду в електронній формі, формуються (створюються, редагуються, долучаються) і засвідчуються Електронним цифровим підписом (ЕЦП) учасника судового процесу засобами персонального електронного кабінету Користувача.
Підсистема „Електронний суд” надає можливість скоротити час та витрати на подачу документів до суду, розраховувати та сплачувати судовий збір через персональний електронний кабінет Користувача.
Для реєстрації в підсистемі „Електронний суд” учасникам процесу необхідно зайти на сайт Господарського суду Одеської області http://od.arbitr.gov.ua/sud5017/ та перейти на вікно „Вхід до поштової скриньки Електронного суду”.
Подання учасниками процесу документів за допомогою „Електронного суду” не позбавляє їх права надавати документи до суду у паперовому вигляді.
 
 
Повідомляємо, що для представників ЗМІ та громадськості буде організована презентація проекту „Електронний суд”. До участі у заході запрошуються представники ЗМІ та юридичної спільноти. Про час і місце проведення заходу прес-служба суду повідомить додатково!