flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь працівників суду у семінарі на тему: „Українське ділове мовлення”

10 березня 2017, 15:54

             Сьогодні, 10 березня 2017 року на базі Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України  пройшов семінар на тему „Українське ділове мовлення” для керівників структурних підрозділів апарату суду. В заході прийняли участь начальник і заступник  начальника аналітично-інформаційного відділу господарського суду Одеської області Мізішева Юлія Василівна та Смолієнко Марина Ігорівна, начальник відділу контролю та організаційного забезпечення діяльності суду Войтова Вікторія Олександрівна та заступник начальника відділу державних закупівель та господарського забезпечення Родославова Світлана Володимирівна.

Розпочав роботу семінару директор Одеського регіонального відділення школи суддів України, суддя у відставці Левенець Валерій Петрович. Кандидат філологічних наук, доцент кафедри прикладної лінгвістики Національного університету „Одеська юридична академія”  викладач Кісельова Анастасія Андріївна провела інтерактивну лекцію з використанням презентації PowerPoint, яка посприяла жвавій дискусії між лектором та учасниками семінару. Крім цього, в ході заходу були розглянуті та обговорені наступні теми:
-         етикет ділової мови;
-          публічний виступ. Основні правила формування публічного виступу як єдності вербального та невербального спілкування;
-         фонетичні норми ділової мови;
-         граматичні особливості ділової мови;
-         синтаксичні норми у мові права;
-         лексичні норми ділового мовлення.
         Після чого учасниками було виконано практичне завдання для перевірки отриманих знань під час семінару.        
Семінар тривав понад 5 годин. По закінченню заходу всі учасники отримали сертифікати від Національної школи суддів України.