flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Набрало законної сили рішення суду, яким витребувано нежитлові приміщення в історичному центрі Одеси на користь територіальної громади міста Одеси

28 лютого 2017, 14:17
 
Господарським судом Одеської області у складі судді Зайцева Ю.О. задоволені позовні вимоги Заступника прокурора Одеської області в інтересах держави в особі Одеської міської ради до ТОВ «ГРАНД ОПЕРА» за участю третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору на стороні відповідача ТОВ «ОПЕРА» та витребувано на користь територіальної громади м.Одеси в особі Одеської міської ради нежитлові приміщення першого поверху, загальною площею майже 144 кв.м. та нежитлові приміщення першого та другого поверхів, загальною площею майже 590 кв.м., розташованих по вул.Рішельєвська, 4 в м.Одеса.
Так, господарський суд, оцінюючи докази у справі в їх сукупності зазначив, що воля територіальної громади на вибуття спірного майна з її власності була оформлена у рішенні Одеської міської ради від 14 квітня 2010 року, яке визнано судом недійсним, отже, за таких обставин воля власника майна щодо відчуження спірного майна у встановленому законом порядку не виражена жодним чинним та законним актом, що дає підстави для витребування його у відповідача.
Крім того, у рішенні судом зазначено, що розпорядження міською радою майном на підставі прийнятого акта та укладеного договору, які в подальшому судовим рішенням визнано недійсними, не може бути оцінено як вираження волі територіальної громади на таке розпорядження, а відтак наявні підстави для задоволення позову та витребування майна на підставі статті 388 ЦК.
 
З повним текстом рішення господарського суду Одеської області від 06.02.2017р. у справі №916/3695/16 можна ознайомитися за посиланням. Слід зазначити, що ухвалою суду про виправлення описки від 24.02.2017р. внесено виправлення у пункті 2 резолютивної частини рішення та зазначено «Рішельєвська, 4» замість помилково вказаного «Рішельєвська, 8».