flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-реліз по справі №21-32-2/44-10-2632 про банкрутство Кредитної спілки „Україна”

24 лютого 2017, 10:05
 
Вчора, 23 лютого 2017 року Господарським судом Одеської області у складі судді Найфлейша В.Д. проведено чергове судове засідання у справі №21-32-2/44-10-2632 про банкрутство Кредитної спілки «Україна».
У судовому засіданні були присутні представники кредиторів Кредитної спілки «Україна». Тимчасовий виконувач обов’язків ліквідатора банкрута по даній справі, призначений відповідно до постанови Одеського апеляційного господарського суду від 22.06.2016р., в судове засідання не з’явився.
Під час судового засідання заяву кредитора Кольчевої Л.Н. про визнання аукціону недійсним від 23.01.2017р. щодо продажу об’єкту нерухомості, розташованому в м. Подільськ, прийнято до розгляду і накладено заборону відчуження вказаного об’єкту до розгляду судом зазначеної заяви по суті.
Крім того, у судовому засіданні були розглянуті заяви Кольчевої Л.Н., Литвиненко В.П., Годованюк Т.І., Гаєва О.О. про відвід судді Найфлейша В.Д., які були відхилені у зв’язку з відсутністю підстав, передбачених статтею 20 ГПК України та відсутністю інших обставин про неупередженість судді.
Судове засідання відкладено на 23.03.2017р. об 14год. 00хв. у зв’язку із необхідністю отримання постанови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ України від 15.02.2017р. щодо грошових вимог Добровольського С.Л. з метою з’ясування його повноважень, а також необхідністю отримання постанови Одеського апеляційного господарського суду щодо розгляду апеляційної скарги на ухвалу Господарського суду Одеської області від 02.09.2016р. по даній справі.
Крім того, серед інших заяв, що перебувають на розгляді суду є єдина заява арбітражного керуючого Вудуд Г.І., про призначення його ліквідатором Кредитної спілки «Україна». Інші визначенні автоматизованою системою арбітражні керуючі не надали своєї згоди на призначення.
Господарський суд Одеської області звертає увагу, що питання про призначення ліквідатора банкрута є першочерговим, оскільки до його повноважень відноситься повернення з чужого незаконного володіння майна банкрута, погашення заборгованості перед кредиторами тощо.
В судовому засіданні, що відбулося 23.02.2017р. деяким представниками кредиторів порушувався громадський порядок, що заважало веденню судового процесу та порушувались права інших присутніх осіб, у зв’язку з чим було залучено батальйон поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Одеській області. З огляду на вищевикладене, суд в черговий раз наголошує на необхідності дотримання громадського порядку в судовому засіданні та належним користуванням своїми процесуальними правами з метою не затягуванню розгляду справи.