flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-реліз по справі №916/3315/16 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю „ОЛІМПЕКС ТРАНС” до Обслуговуючого кооперативу „НАБЕРЕЖНИЙ КВАРТАЛ-ЖАБОТИНСЬКОГО”

21 лютого 2017, 11:40

  

Господарським судом Одеської області у складі судді Бездолі Д.О. слухається справа №916/3315/16 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю „ОЛІМПЕКС ТРАНС” до Обслуговуючого кооперативу „НАБЕРЕЖНИЙ КВАРТАЛ-ЖАБОТИНСЬКОГО”, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Одеської міської ради, Виконавчого комітету Одеської міської ради, Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Одеській області, про:
- розірвання договору співпраці від 17.10.2014 №14/10-17, укладеного між Товариством з обмеженою відповідальністю „ОЛІМПЕКС ТРАНС” та Обслуговуючим кооперативом „НАБЕРЕЖНИЙ КВАРТАЛ-ЖАБОТИНСЬКОГО”;
- зобов'язання Обслуговуючого кооперативу „НАБЕРЕЖНИЙ КВАРТАЛ-ЖАБОТИНСЬКОГО” протягом 10 днів з дня набрання рішенням суду законної сили повернути позивачу за актом прийому-передачі (повернення) документи;
- зобов'язання повернути Товариству з обмеженою відповідальністю „ОЛІМПЕКС ТРАНС” протягом 10 днів з дня набрання рішенням суду законної сили за актом прийому-передачі (повернення) будівельний майданчик (частину земельної ділянки, розташовану за адресою: м. Одеса, вул. Жаботинського, в районі 6-ої ст. Великого Фонтану, що вказана у додатку №1 до Договору співпраці №14/10-17, на якій здійснювалось будівництво);
- зобов'язання усунути Товариству з обмеженою відповідальністю „ОЛІМПЕКС ТРАНС”  перешкоди у користуванні земельною ділянкою загальною площею 4775 кв.м., розташованою за адресою: м. Одеса, вул. Жаботинського, в районі 6-ої ст. Великого Фонтану, шляхом вивезення за межі земельної ділянки та її звільнення від будівельного та іншого сміття і тимчасових споруд протягом 10 днів з дня набрання рішенням суду законної сили.
Враховуючи те, що дана справа має суспільний інтерес, Господарський суд Одеської області інформує громадськість про наступне.
Розгляд справи неодноразово відкладався у звязку з залученням до участі у справі третіх осіб, неподанням учасниками судового процесу витребуваних судом доказів та необхідністю подання учасниками судового процесу додаткових доказів по справі.
У судове засідання 16.02.2017 зявились представники Товариства з обмеженою відповідальністю „ОЛІМПЕКС ТРАНС”. Також, у судове засідання 16.02.2017 вперше зявився представник Обслуговуючого кооперативу „НАБЕРЕЖНИЙ КВАРТАЛ-ЖАБОТИНСЬКОГО”, вимоги ухвал суду від 05.12.2016, від 26.12.2016, від 17.01.2017, від 06.02.2017 не виконав та заявив на розгляд суду клопотання про призначення справи до колегіального розгляду та про відкладення розгляду справи.
У судове засідання 16.02.2017 не з’явились представники Одеської міської ради, Виконавчого комітету Одеської міської ради та Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Одеській області, вимог ухвал суду від 17.01.2017, від 06.02.2017 не виконали.
Натомість, присутніми у судовому засіданні 16.02.2017 були представники Громадської організації „Вкладники ОК „НК-Жаботинського” та Обслуговуючого кооперативу „ЖБК „Пайовики Жаботинського”, які подали на розгляд суду заяви про залучення їх до участі у справі як третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору, мотивуючи тим, що вони захищають інтереси пайовиків, які є членами цих юридичних осіб.
Розгляд даних заяв суд залишив відкритим з метою з’ясування обставин чи може вплинути на права та обов’язки зазначених осіб рішення Господарського суду Одеської області з даного спору щодо однієї з сторін.
Розглянувши численні клопотання сторін, враховуючи категорію та складність даної справи, Господарський суд Одеської області погодився з доводами представника відповідача та призначив справу до колегіального розгляду.
20.02.2017 автоматизованою системою документообігу суду було визначено склад колегії суддів для розгляду даної справи, а саме: головуючий суддя - Бездоля Д.О., судді Цісельський О.В., Гуляк Г.І.
Найближчим часом справа буде призначена до розгляду.
 
 
Повні тексти електронних копій процесуальних документів по справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (regestr.court.gov.ua).
 
Повідомляємо, що розгляд справ в господарських судах  є відкритим, за винятком визначених законом випадків.
Представникам засобів масової інформації у випадках необхідності висвітлення перебігу розгляду господарських справ  рекомендуємо звертатись до прес-служби Господарського суду Одеської області.
 
Господарський суд є відкритим для спілкування з засобами масової інформації та закликає представників засобів масової інформації діяти в межах чинного національного законодавства про судоустрій та засоби масової інформації, з дотриманням принципів журналістської етики та міжнародних зобов’язань України стосовно забезпечення свободи преси і незалежності правосуддя. 
 
Прес-служба суду тел. (0482)307-995; (0482)307-983