flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Збори суддів ГСОО обрали делегатів на ХIV позачерговий з’їзд суддів України

14 лютого 2017, 15:14

  

Сьогодні, 14 лютого 2017 року, у господарському суді Одеської області відбулися збори суддів, де питанням на порядку денному було обрання делегатів на ХIV позачерговий з’їзд суддів України.
Делегатами на ХIV позачерговий з’їзд суддів України від господарського суду Одеської області за результатами таємного голосування були обрані судді господарського суду Одеської області Демешин Олександр Анатолійович та Шаратов Юрій Анатолійович.
Додатково зазначимо, що на засіданні Ради суддів України від10.01.2017р. та з метою виконання Закону України "Про Вищу раду правосуддя" прийнято рішення про скликання ХIV позачерговий з'їзд суддів України, що відбудеться 14-15 березня 2017 року. Загальна чисельність делегатів, які братимуть участь у роботі XIV позачергового з’їзду суддів України, становитиме 312 делегатів.
У попередньому переліку питань ХIV позачергового з'їзду суддів України передбачено розгляд питань, а саме: стан здійснення правосуддя та стан незалежності судів та суддів у 2016 році; - внесення змін до Регламенту з’їзду суддів України та Регламенту призначення та звільнення суддів Конституційного суду України з посад за квотою з’їзду суддів України; - обрання членів Вищої ради правосуддя; - призначення суддів Конституційного суду України; - внесення змін до положення про Раду суддів України.