flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-реліз стосовно розгляду справи №916/735/16

09 лютого 2017, 14:19

  

У зв’язку з публікацією статті «Удар Таруты» в Одесской области исследовательские хозяйства банкротят ради земельных масивов», на сайті «Думская», прес-служба суду повідомляє.
 
У провадженні господарського суду Одеської області знаходиться справа № 916/735/16 про визнання банкрутом Державного підприємства „Дослідне господарство „Андріївське” Інституту сільського господарства Причорномор’я Національної академії аграрних наук України”, яка порушена 29.04.2016р.
Враховуючи статус підприємства боржника, яке є підприємством державної форми власності та одночасно сільськогосподарським підприємством, судом залучено до участі у справі в якості учасників - засновника боржника Національну академію аграрних наук України та Інститут сільського господарства Причорномор’я Національної академії аграрних наук України, введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Іванова В.М.
29.07.2016р. судом визнано вимоги 5 кредиторів до боржника на загальну суму більш, ніж 19 000 000 грн.
Таким чином, у справі про визнання банкрутом Державного підприємства „Дослідне господарство „Андріївське” Інституту сільського господарства Причорномор’я Національної академії аграрних наук України” триває перша процедура - розпорядження майном боржника, яка передбачає проведення заходів щодо збереження майна підприємства, аналіз його фінансового становища, а також визначення наступної оптимальної процедури (санації, мирової угоди чи ліквідації) для задоволення в повному обсязі або частково вимог кредиторів та збереження державного підприємства. Питання щодо визнання боржника банкрутом та переходу до наступної судової процедури у справі про банкрутство судом не розглядалось.
Клопотань щодо застосування до боржника процедур санації, ліквідації чи мирової угоди сторонами суду не надано.
 
Звертаємо увагу на те, що з 11 проведених судом судових засідань засновники боржника Національна академія аграрних наук приймала участь у 1; Інститут сільського господарства Причорномор’я Національної академії аграрних наук України – у 4 засіданнях.
Закон покладає на вказані державні органи обов’язок вжиття заходів для запобігання банкрутству державного підприємства та відновлення його платоспроможності. Інформації щодо цього засновниками підприємства суду не надано.
Представники працівників підприємства правом на участь у судових засіданнях у справі не скористались за весь час розгляду справи.
Щодо земельних ділянок, які надані в користування державному підприємству, слід зазначити, що вони є державною власністю та рішення щодо таких земельних ділянок приймаються у разі ліквідації підприємства відповідно до Земельного кодексу України відповідним органом державної влади.
 
Повні тексти електронних копії процесуальних документів по справі є загальнодоступним на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (regestr.court.gov.ua).
 
Наступне судове засідання призначено на 20.02.2017р. о 10.00 у залі судових засідань №9, 4 поверх в приміщенні господарського суду Одеської області м. Одеса, пр. Шевченко, 29.
 
Повідомляємо, що розгляд справ в господарських судах є відкритим, за винятком визначених законом випадків.
 
Представникам засобів масової інформації у випадках необхідності висвітлення перебігу розгляду господарських справ рекомендуємо звертатись до прес-служби господарського суду Одеської області.
 
Господарський суд є відкритим для спілкування з засобами масової інформації та закликає представників засобів масової інформації діяти в межах чинного національного законодавства про судоустрій та засоби масової інформації, з дотриманням принципів журналістської етики та міжнародних зобов’язань України стосовно забезпечення свободи преси і незалежності правосуддя.