flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заява суду щодо розповсюдження у соціальний мережі FACEBOOK інформації стосовно судового засідання по справі №916/2724/16

13 січня 2017, 15:40
У зв’язку з інформацією, розповсюдженою Рябцем О.М. в соціальній мережі FACEBOOK (link, link ), якастосується обмеження гласності  і відкритості судовогопроцесу під час проведення судового засідання відповідно до ст. 11 Закону України „Про судоустрій і статус суддів”, господарський суд Одеської області повідомляє наступне.
Вчора, 12.01.2017р. в господарському суді Одеської області відбулось судове засідання по справі №916/2724/16 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТСЕРВІСКОМПАНІ"до відповідача – Публічного акціонерного товариства "Туристично-виробнича фірма "Чорне море"  про стягнення коштів. В судовому засіданні оголошено перерву до 31 січня 2017 р. о 15:00.
Господарський суд Одеської області доводить до відома громадськості, що головуючий по справі суддя Рога Н.В.  не забороняла  проводити відеофіксацію судового засідання на портативну камеру громадянину Ступак В.Г. Вказана особа Ступак В.Г. був присутній від початку судового засідання і до закінчення його проведення. Відповідне клопотання про проведення відеозйомки було розглянуто, за результатами розгляду якого суд дозволив громадянину Ступак В.Г. проведення відеозйомки, але сторони процесу заперечували проти проведення відеозйомки судового засідання.
Додатково повідомляємо, що оголошення судом перерви не потребує винесення ухвали суду згідно положень ч. 3 ст.77 ГПК України, але зазначається в протоколі судового засідання. Про те, що у судовому засіданні оголошувалася перерва, суддя зазначає у судовому акті, яким завершується розгляд справи (рішенні чи ухвалі).