flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Громадська думка щодо роботи судової системи. Результати дослідження.

05 лютого 2015, 10:01

 

В листопаді - грудні 2014 року компанією „Research & Branding Group” було проведено соціологічне дослідження на тему „Оцінка роботи судової системи України”.
Вищезазначене дослідження складалося з двох компонентів – загальнонаціонального, цільовою аудиторією якого було населення України у віці 18 років і старше, і спеціалізованого – тобто безпосередніх учасників судових процесів та проходило в 22 областях та м.Києві (за винятком АР Крим, м.Севастополь, Донецької та Луганської областей).
Згідно з результатами зазначеного дослідження рівень довіри населення до судів і судової системи зумовлений ступенем інформованості про роботу судів: учасники спеціалізованого опитування довіряють судам і судовій системі набагато більше (40%), ніж учасники загальнонаціонального опитування (13%). При цьому слід врахувати, що 87% учасників всеукраїнського опитування ніколи не приймали участі в судовому процесі.
Найбільшою довірою учасників спеціалізованого опитування користуються господарські суди (61%), тоді як адміністративним і місцевим господарським довіряють відповідно 57% та 45% учасників спеціалізованого опитування. На відмінну від учасників спеціалізованого опитування, учасники загальнонаціонального опитування не бачать відмінності між судами різних спеціалізацій і довіряють загальним, адміністративним і господарським практично в тій же мірі, що і судам загалом.
 
Результати соціологічного дослідження компанії „Research & Branding Group”.
Прес-реліз „Судова система України”.
Презентація „Оцінка роботи судової системи України”.