flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судового процесу

14 січня 2015, 17:27

 

Вищим господарським судом України на офіційному веб-сайті розміщено додаткову інформацію учасникам судового процесу щодо пересилання поштових відправлень на/з територій Донецької та Луганської областей.        
 
Роз’яснено умови повідомлення про судове засідання учасників процесу із зони АТО
Вищий господарський суд України у листі №01-06/2052/14 від 01.12.2014 року встановив умови, за яких учасник судового процесу, що знаходиться на території проведення АТО, буде вважатися належним чином повідомленим про час і місце засідання господарського суду.
Такими умовами вважаються:
- направлення ухвали поштою за місцезнаходженням учасника судового процесу, зазначеним в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;
- якщо учасник судового процесу не значиться у Реєстрі, ухвалу може бути направлено за адресою, вказаною в заяві (скарзі), або за місцем проживання фізичної особи, місцезнаходженням відокремленого підрозділу юридичної особи;
- якщо здійснення поштових відправлень в певні населені пункти або місцевості неможливо, суд направляє телеграму, телефонограму з використанням факсимільного зв’язку або електронною поштою, або з використанням інших засобів зв’язку, які забезпечують фіксацію повідомлення.
У разі неможливості повідомити учасника процесу всіма зазначеними вище способами, інформація про час і місце судового засідання розміщується на веб-сторінці відповідного суду.
Якщо господарським судом вжито відповідних заходів щодо повідомлення учасника процесу, що знаходиться на території проведення АТО, у суду вищої інстанції відсутні підстави для скасування прийнятого судового рішення з підстави неповідомлення належним чином учасника процесу, що знаходиться в зоні АТО. Відправка судових рішень у спорах, учасники яких знаходяться на території проведення АТО, здійснюється таким самим чином, за винятком відправки телеграм і телефонограм.