flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки прямого ефіру за участю голови суду Володимира Петрова на тему «Судова реформа»

10 жовтня 2017, 17:25

Вчора, голова суду Володимир Петров став гостем прямого ефіру програми «Інтерв’ю дня: Судова реформа», що виходить на місцевому телеканалі «Первый городской».

Основною темою для обговорення було прийняття на минулому тижні у другому читанні та в цілому законопроекту, який є найбільшим в історії українського парламенту та згідно з яким викладено в новій редакції процесуальні кодекси - адміністративний, цивільний та господарський.

Під час прямого ефіру було обговорено чимало правових питань, які цікавлять не лише юридичну спільноту, а пересічних громадян, зокрема, щодо змін у судовій вертикалі.

Володимир Петров зазначив, що судова реформа бере свій початок з вересня минулого року, а саме з моменту набрання чинності змін до Конституції України (щодо правосуддя) та нової редакції ЗУ «Про судоустрій і статус суддів» та саме цим законодавчими актами було змінено чотирьохланкову систему судів України на триланкову. Крім того голова суду звернув увагу телеглядачів на нову систему судоустрою.

Прямий ефір був насиченим та цікавим з огляду на питання ведучого, адже голова суду не тільки пояснював зміни, які чекають судову владу у зв’язку з прийняттям законопроекту, а й виражав власний погляд на них.

Також було обговорено ряд питань щодо призначення суддів Верховного Суду, виклик громадян до суду через мережу Інтернет, авансування позивачем витрат відповідача на адвокатів у випадку виграшу, впровадження електронного суду, строки розгляду судових справ та інші.

 

Пропонуємо переглянути запис прямого ефіру «Інтерв’ю дня: Судова реформа» за посиланням http://1tv.od.ua/releases/11993.