flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішенням суду Одеський портовий елеватор повернуто у державну власність

22 листопада 2019, 15:59

Господарський суд Одеської області у складі судді Ірини Анатоліївни  Малярчук розглянув справу №916/665/18 за позовом заступника прокурора Одеської області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства до ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» та приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Григорян Діани Гагіківни про визнання права власності за державою Україна на цілісний майновий комплекс Одеського портового елеватора загальною площею 25039,4 кв.м, вартістю 261 311 178 грн., визнання незаконним та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, визнання незаконним та скасування запису.

В ході розгляду справи суд встановив, що, оскільки, спірний майновий комплекс входить до переліку об`єктів, які не підлягають приватизації, передача відповідачу майнового комплексу для здійснення статутної діяльності є незаконною, а це майно залишається об`єктом права державної власності. Як наслідок, у приватного нотаріуса були відсутні підстави для здійснення державної реєстрації права приватної власності ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України»  на спірне майно, а останній таким шляхом неправомірно набув право власності на державне майно.

За результатами розгляду справи Господарським судом Одеської області 01 серпня 2018р. було ухвалено рішення, яким позовні вимоги заступника прокурора Одеської області в інтересах держави задоволено повністю.

Постановами Південно-західного апеляційного господарського суду та Верховного Суду рішення Господарського суду залишено без змін, чим підтримано позицію суду першої інстанції.

 

 

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).