flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Одеської області повернув територіальній громаді міста Одеси більше 92 мільйони гривень

23 жовтня 2019, 15:51

В провадженні судді Господарського суду Одеської області Петрова Володимира Степановича перебувала справа №916/1114/19 за позовом Одеської міської ради до ТОВ “Девелопмент Еліт” про повернення територіальній громаді міста Одеси суми переплати у зв’язку зі зменшенням ціни договору про відчуження нежитлового приміщення у м. Одесі по вул. Косовській.

Визначним є те, що відповідачем самостійно було ініційовано зменшення вартості об’єкта договору купівлі-продажу на користь Територіальної громади міста Одеси з посиланням на суспільний інтерес та на обмеження провадження господарської діяльності товариства у зв’язку з арештами, накладеними на рахунки відповідача в межах кримінального провадження, відкритого за фактом заволодіння коштами з місцевого бюджету міста Одеси під час придбання вказаних будівель.

Так, в ході розгляду справи судом встановлено, що відповідачем порушено умови договору про внесення змін до договору купівлі-продажу нежитлового приміщення у м. Одесі по вул. Косовській, тому наявні підстави для стягнення на користь Одеської міської ради в судовому порядку коштів у розмірі 92 335 000 грн.

Станом на 22.10.2019р. рішення суду у справі №916/1114/19 не оскаржувалося в апеляційному порядку та набрало законної сили.

 

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).