flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Одеської області вирішив спір стосовно музичних творів Ігоря Крутого

12 вересня 2019, 08:42

В провадженні судді Господарського суду Одеської області Щавинської Юлії Михайлівни перебувала справа №916/2732/18 за позовом Приватної організації «Організація колективного управління авторськими і суміжними правами» (ПО «ОКУАСП») в інтересах ТОВ «Ворнер Мьюзік Україна» до відповідача фізичної особи-підприємця за участю третьої особи – Громадської організації «Об'єднання колективного управління «Оберіг» про стягнення компенсації за порушення майнових авторських прав у розмірі 223 380 грн., а саме за незаконне використання творів «Глаза любви; The Eyes of love», «Ты послана мне богом; You were Sent to My by God», «Балерина; Ballerina»,  «Мэдисон сквер; Madison square» (виконавець – Ігор Крутой).

Рішенням Господарського суду Одеської області від 15.04.2019р.  у задоволенні позову відмовлено у зв’язку з відсутністю у діях відповідача при використанні спірних музичних творів складу цивільного правопорушення.

Суд дійшов висновку, що оскільки Громадська організація «Об'єднання колективного управління «Оберіг» (стара назва Громадська організація «Всеукраїнське об'єднання суб’єктів авторських і суміжних прав «Оберіг») має статус організації колективного управління відповідно до Закону, наявність укладеного між організацією та суб’єктом господарювання - ФОП договору про виплату винагороди за публічне виконання творів і опублікованих з комерційною метою фонограм та зафіксованих у них виконань виключає обставини використання відповідачем спірних творів без дозволу правовласника, тобто виключає сам факт порушення.

Постановою Південно-західного апеляційного господарського суду від 28.08.2019р. рішення Господарського суду Одеської області у справі № 916/2732/18 підтримано.

 

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).