flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відмовив Міністерству оборони України у задоволенні заяви про забезпечення позову стосовно земель аеродрому «Шкільний»

05 серпня 2019, 12:19

Прес-служба суду повідомляє, що до Господарського суду Одеської області звернулось Міністерство оборони України з позовом до Одеської міської ради в якому просить визнати незаконним та скасувати рішення Одеської міської ради про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у м.Одеса по вул.Інглезі та надання її у постійне користування Комунальному підприємству „Одесміськелектротранс”, скасувати реєстрацію в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відомостей про реєстрацію права комунальної власності на зазначену у позові земельну ділянку за територіальною громадою м. Одеса в особі Одеської міської ради, та право постійного користування – за Комунальним підприємством „Одесміськелектротранс” на земельну ділянку у м.Одеса по вул.Інглезі.

Так, ухвалою Господарського суду Одеської області від 10.07.2019р. суддею Демешиним О.А. прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі №916/1937/19 та призначено її до розгляду за правилами загального позовного провадження, крім того, залучено до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Квартирно-експлуатаційний відділ м. Одеси, Військову частину А0800, Військову частину А3571 та Комунальне підприємство „Одесміськелектротранс”.

31.07.2019р. позивач звернувся до суду із заявою про забезпечення позову, в якій просив заборонити Одеській міській раді та Комунальному підприємству “Одесміськелектротранс” здійснювати дії по будівництву об’єктів та розміщенню обладнання, а також приймати рішення стосовно укладання правочинів та передачі прав третім особам відносно земельної ділянки військового аеродрому “Шкільний” площею - 8,5 га, по вул. Інглезі.

В судовому засіданні 01.08.2019р. розглянуто заяву Міністерства оборони України та відмовлено у її задоволенні.

Наступне судове засідання по вказаній справі призначено на 20.08.2019р. на 11:30 год. Засідання відбудеться у приміщенні суду за адресою: проспект Шевченка, 29, зал судових засідань №17 (4 поверх), тел. 0(482) 307-987.

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).