flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників проваджень стосовно спорів з ТОВ "Житловий комплекс Воздвиженка"

08 жовтня 2018, 16:34

До Господарського суду Одеської області надійшла позовна заява Приватного підприємство фірма "Сандра-Інтернешнел" до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів та Товариства з обмеженою відповідальністю "Житловий комплекс Воздвиженка", в якій заявник  просить суд визнати недійсним договір управління майном  (активами) . Одночасно із позовною заявою подано до суду заяву про забезпечення позову, згідно якої позивач просить суд заборонити Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів та Товариству з обмеженою відповідальністю "Житловий комплекс Воздвиженка" до ухвалення рішення у даній справі та набрання ним законної сили вчиняти будь-які дії щодо управління та реалізації, а також дії по виконанню договору управління майном (активами).

08.10.2018р. Господарський суд Одеської області у складі судді Щавинської Ю.М. ухвалив передати позовну заяву та додані до неї документи, а також заяву про забезпечення позову на розгляд Господарського суду м.  Києва на підставі  ч.5 ст. 30 ГПК України, згідно якої спори, у яких відповідачем є,зокрема,центральний орган виконавчої влади, розглядаються місцевим господарським судом, юрисдикція якого поширюється на місто Київ.

Відповіднодо положень ст.2 Закону України "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів" Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, та/або з управління активами, на які накладено арешт або які конфісковано у кримінальному провадженні.

Таким чином, виходячи із того, що відповідач  за даним позовом - Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, є центральним органом виконавчої влади (відповідно до положень ст.2 Закону України "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів") даний спір відноситься до юрисдикції Господарського суду міста Києва.

Повідомляємо, що розгляд справ в господарських судах  є відкритим, за винятком визначених законом випадків.

Повні тексти ухвал суду можна знайти на веб-сайті Єдиного державного реєстру судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/.