flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорено актуальні питання впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи

25 вересня 2020, 15:01

24 вересня 2020 року на базі Південно-західного апеляційного господарського суду відбулось розширене засідання Одеської Ради з питань Реформи Правосуддя, організоване за підтримки Проєкту ЄС «Право-Justice».

Головною метою  засідання стало обговорення результатів аналізу та питань щодо функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС).

Експертами Проєкту ЄС «Право-Justice» були представлені результати опитувань, що проводились серед судів, які мають великий досвід роботи з ЄСІТС.

Після презентації учасники заходу обговорили проблемні питання використання ЄСІТС та визначили шляхи їх вдосконалення. Під час обговорення багато уваги було приділено роботі модулів даної системи. При цьому учасники обговорення наголосили на наявність певних недоліків під час роботи системи.

 Учасники заходу також акцентували свою увагу на тому, що однією з головних проблем, що заважає повноцінному впровадженню ЄСІТС, залишається відсутність належного фінансування та кадрового забезпечення.

Від Господарського суду Одеської області до заходу долучилась в.о. керівника апарату суду Людмила Ільєва за допомогою сервісу ZOOM.

Варто зазначити, що Господарський суд Одеської області є одним з пілотних судів України, залучених до впровадження системи Електронний суд, та наразі активно використовує усі переваги електронного документообігу.