flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Землі рекреаційної зони «Гідропарк «Лузанівка» витребувано із незаконного володіння

24 вересня 2020, 10:36

Пресслужба Господарського суду Одеської області повідомляє, що в провадженні судді Невінгловської Юлії Михайлівни перебувала справа №916/815/20 за позовом прокурора в інтересах держави в особі Одеської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю „Еліт Ленд Апарт” та Державного реєстратора Комунального підприємства „Агенція реєстраційних послуг”.

В своєму позові прокурор просив суд:

  • визнати незаконним та скасувати рішення державного реєстратора Комунального підприємства “Агенція реєстраційних послуг” про державну реєстрацію прав та їх обтяжень;
  • припинити право власності за ТОВ “Еліт Ленд Апарт” на об’єкт незавершеного будівництва за адресою: Одеська обл., м. Одеса, Миколаївська дорога;
  • зобов’язати ТОВ “Еліт Ленд Апарт” знести за власний рахунок самочинно збудований об’єкт незавершеного будівництва за адресою: м. Одеса, Миколаївська дорога;
  • витребувати з незаконного володіння ТОВ “Еліт Ленд Апарт” земельну ділянку площею 0,49 га, за адресою: Одеська обл., м. Одеса, Миколаївська дорога на користь Одеської міської ради.

За результатами розгляду справи 07.09.2020р. судом ухвалено рішення, яким позовні вимоги задоволено повністю. 

Підставою задоволення позову стало те, що відповідно до матеріалів справи вбачається, що було проведено незаконну державну реєстрацію права власності на земельну ділянку площею 0.49 га, за адресою: Одеська обл., м. Одеса, Миколаївська дорога за Товариством з обмеженою відповідальністю “Еліт Ленд Апарт”.

Встановлено що ТОВ “Еліт Ленд Апарт” здійснило державну реєстрацію речових прав на об’єкт незавершеного будівництва, який побудований на земельній ділянці Одеської міської ради, оскільки, законним власником спірної земельної ділянки є Одеська міська рада.

Зазначене свідчить про порушення прав та інтересів щодо володіння, користування та розпорядження територіальною громадою м. Одеси в особі Одеської міської ради, як єдиного органу, на який покладено повноваження щодо розпорядження земельними ділянками у межах населених пунктів. Тому судом прийнято рішення щодо витребування земельної ділянки в рекреаційній зоні «Гідропарку «Лузанівка»  з незаконного володіння.