flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Актуальні питання використання альтернативних засобів комунікації

14 вересня 2020, 17:36

     11 вересня 2020 року в приміщені Територіального управління ДСА України в Одеській області відбулася робоча зустріч у форматі круглого столу на тему «Альтернативні засоби комунікації з судом. Нові можливості підсистеми «Електронний суд».

      У заході брали участь начальник Територіального управління ДСА України в Одеській області Тарас Лукаш, керівники апаратів місцевих,  спеціалізованих та апеляційних судів Одеської області, заступник голови Ради адвокатів Одеської області Олена Джабурія та директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області Світлана Клішина.

    Від Господарського суду Одеської області у заході взяла участі керівник апарату Олена Вінцевська.

  Метою Круглого столу став пошук альтернативних механізмів направлення судової кореспонденції та способи їх реалізації в судовій системі.

   На заході були окреслені питання пов’язані з застосуванням підсистеми «Електронний суд» та визначені напрямки її подальшого вдосконалення.

     Господарський суд Одеської області є одним з пілотних судів України, залучених до впровадження даної підсистеми, та наразі активно використовує усі переваги електронного документообігу.

    Запровадження обміну документами електронним шляхом надає можливість учасникам справи скоротити свій час та фінансові витрати на подачу документів до суду та забезпечує швидке й своєчасне отримання процесуальних документів.