flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Господарському суді Одеської області триває Всеукраїнський тиждень права

12 грудня 2019, 17:40

В Господарському суді Одеської області відбувся інформаційно-роз'яснювальний захід в рамках Всеукраїнського тижня права.

Судом спільно з Південним територіальним квартирно-експлуатаційним управлінням Збройних Сил України проведено інтерактивну лекцію присвячену земельним правовідносинам, належності земельних спорів до господарської юрисдикції та ефективним способам захисту прав на землю.

З вітальним словом виступив Голова Господарського суду Одеської області Володимир Степанович Петров та окреслив мету зустрічі та наголосив, що такі зустрічі за потреби можуть проходити на постійній основі.

Суддя Господарського суду Одеської області Юрій Олексійович Зайцев виступив доповідачем та розпочав лекцію з питання доцільності визначення у спорах про визнання недійсними договорів оренди землі скасування рішень органів місцевого самоврядування та/або органів виконавчого влади окремим предметом позову. Висвітлив питання щодо необхідності скасування державної реєстрації оспорюваннях договорів у сфері земельних правовідносин та залучення державних реєстраторів до участі у справах. Окреслив коло осіб, яких доцільно залучати до участі у справах у сфері земельних правовідносин при поданні позовних заяв.

Захід організовано для працівників юридичних підрозділів Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління, Міністерства оборони України, оперативного командування "Південь", Військово-Морських Сил Збройних Сил України, Військової прокуратури Одеського гарнізону з метою поглиблення правових знань у сфері земельних правовідносин.

 Детальніше про захід дивіться у відео-сюжеті