flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спецпроект «День з суддею» розпочав Всеукраїнський тиждень права в Господарському суді Одеської області

10 грудня 2019, 17:59

В жовтні цього року Господарським судом Одеської області проведено тижневу програму «Знайомтесь, суд». В рамках програми суд відвідали, зокрема, учні 8-А класу навчально-виховного комплексу «Гімназія №2», які стали учасниками розіграшу сертифікатів на участь у спецпроекті «День із суддею». Переможцями розіграшу стали учні Чакір Софія та Самсі Денис, які отримали змогу опинитися на робочому місці судді та на власні очі побачити, як це бути суддею.

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права сьогодні переможці розіграшу відвідали суд з метою реалізації спецпроекту «День с суддею». Софія Чакір була закріплена за суддею Юлією Сергіївною Бездолею, а Денис Самсі, в свою чергу, за суддею Володимиром Давидовичем Найфлейшем.

Учасники спецпроекту мали змогу не тільки особисто поспілкуватися з суддями, а і побачити, в чому насправді полягає їх діяльність, як саме вони здійснюють судочинство, що надало змогу їм побачити суд через призму суддівського сприйняття.

Діти змогли познайомитися з символами судової влади, а саме суддівською мантією та нагрудним знаком. На превеликий жаль та подив гостей, вони не побачили ані в кабінеті судді, ані в залі судового засідання суддівського молотка, не зустріли в стінах суду присяжних з білими перуками, що розвіяло для них багато міфів, пов’язаних з судовою владою.

Школярі, також, познайомилися з працівниками сектору судді, з помічниками суддів та секретарями судових засідань, змогли перевтілитися в них на невеликий час та спробувати свої сили у їх ролях. Виявилось не простим, але Соня та Денис разом з секретарями судових засідань змогли оформити справу для судового розгляду та скласти протокол судового засідання.

Ми віримо, що такі заходи сприяють формуванню правової культури та правової свідомості молодшого покоління, підвищують їх рівень знань та руйнують стереотипи пов`язані з судовою владою.

Господарський суд Одеської області з радістю долучається до Всеукраїнського тижня права та вже чекає на нових гостей.