flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер взяла участь у семінарі на тему: «Банкрутство фізичних осіб. Кому і для чого воно потрібно?»

09 грудня 2019, 15:20

21 жовтня 2019 року введено в дію Кодекс України з процедур банкрутства, однією із важливіших новел якого є введення процедури неплатоспроможності  (банкрутства) фізичних осіб-громадян.

На минулому тижні Комітетом з питань банкрутства Національної асоціації адвокатів України ( НААУ) на базі Південно-західного апеляційного господарського суду проведено семінар для адвокатів Одеської області на тему: «Банкрутство фізичних осіб. Кому і для чого воно потрібно? ».

З вітальним словом виступила секретар другої судової палати, суддя Південно-західного Господарського суду Марина Альбертівна Мишкіна.

Розпочав висвітлення теми семінару та особливостей банкрутства фізичних осіб адвокат, арбітражний керуючий, секретар Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ Юрій Сергійович Григоренко.

Суддя-спікер Господарського суду Одеської області Лілія Іванівна Грабован взяла участь у семінарі та провела аналіз норм законодавства у сфері банкрутства. Для кращого сприйняття введених у процедуру банкрутства новел підготувала та презентувала інфографіку на тему «Неплатоспроможність фізичних осіб».

Під час семінару були окреслені особливості введення в дію норм  Кодексу України з процедур банкрутства, такі напрямки як:

-         хто може ініціювати процедуру неплатоспроможності фізичної особи;

-         підстави відкриття справ про неплатоспроможність фізичних осіб;

-         процедури, які застосовуються до боржника (реструктуризації та погашення боргів), їх наслідки;

-         порядок та підстави звільнення фізичних осіб від боргів.

Такі заходи є корисними, адже саме вивчення та аналіз норм законодавства в цій площині є одним з напрямків роботи і суддів, і адвокатів, і юристів та забезпечують ефективне застосування законодавства та формування єдиної практики.