flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорення Кодексу України з процедур банкрутства триває

06 грудня 2019, 09:37

Сьогодні Господарським судом міста Києва спільно з Верховним Судом було проведено круглий стіл на тему: «Експериментальне банкрутство чи межа досконалості». Захід був присвячений обговоренню практичних аспектів та проблемних питань застосування Кодексу України з процедур банкрутства, погодженню спільних напрямків щодо їх вирішення та напрацюванню єдиної судової практики у даній сфері.

Судді Господарського суду Одеської області Лілія Іванівна Грабован, Володимир Давидович Найфлейш разом з помічниками суддів та секретарями судових засідань долучилися до заходу за допомогою системи відеоконференцзв’язку.

В межах круглого столу суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду (КГС ВС) Сергій Вікторович Жуков окреслив правові проблеми застосування Кодексу України з процедур банкрутства. Суддя КГС ВС Олег Вікторович Васьковський доповів про порядок здійснення господарськими судами подальшого розгляду справ про банкрутство відповідно до Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства. Секретар судової палати для розгляду справ про банкрутство КГС ВС Володимир Яковлевич Погребняк, в свою чергу, висвітлив деякі процесуальні аспекти розгляду справ щодо окремих категорій боржників. Також з доповідями виступили адвокати, арбітражні керуючі та учасники громадських організацій.

За результатами обговорень учасниками круглого столу були окреслені найгостріші питання пов’язані з застосуванням новел Кодексу України з процедур банкрутства та визначено напрямки їх врегулювання.