flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорено актуальні питання практичного застосування норм Кодексу України з процедур банкрутства

19 листопада 2019, 11:53

На минулому тижні на базі Південно-західного апеляційного господарського суду відбувся круглий стіл на тему: «Актуальні питання практичного застосування норм Кодексу України з процедур банкрутства», який організований спільно з Проектом Європейського Союзу в Україні «Право-Justice».

З вітальним словом до учасників звернулась голова Південно-західного апеляційного господарського суду, голова Асоціації суддів господарських судів України Наталія Станіславівна Богацька та керівник проекту ЄС «Право-Justice» Довидас Віткаускас.

У заході взяли участь усі бажаючі представники юридичної спільноти, зокрема, судді, адвокати, науковці-теоретики та арбітражні керуючі.

Від Господарського суду Одеської області участь у заході брали судді Геннадій Анатолійович Лепеха, Володимир Давидович Найфлейш та працівники апарату суду.

Захід складався з двох блоків.

На першій сесії були обговорені актуальні питання застосування Кодексу України з процедур банкрутства, зокрема, новели законодавства у сфері банкрутства в рамках реформування даного інституту, реалізація положень Кодексу на практиці, теоретично-правові проблеми Кодексу України з процедур банкрутства, висвітлені проблемні питання платоспроможності фізичної особи, а також обговорено систему банкрутства і професію арбітражних керуючих у міжнародних документах.

Протягом другої сесії спікерами висвітлено питання створення та функціонування саморегульованої організації арбітражних керуючих, що в свою чергу також є однією з новел Кодексу з процедур банкрутства.