flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Висвітлення та усвідомлення актуальних проблем юстиції – шлях до їх вирішення

07 жовтня 2019, 17:30

Сьогодні на базі Міжнародного гуманітарного університету пройшов науково-практичний круглий стіл на тему: «Актуальні проблеми юстиції».

У заході взяв участь кандидат юридичних наук, суддя Господарського суду Одеської області Володимир Давидович Найфлейш, який виступив з доповіддю про сучасний стан господарської юстиції України та перспективи її розвитку в умовах реформування законодавства.

Спікерами на заході також виступили судді Малиновського районного суду м. Одеси, які окреслили актуальні проблеми сучасного кримінального законодавства.

Суддя-спікер Одеського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Ігор Вікторович Завальнюк приділив увагу розвитку адміністративної юстиції в Україні, розпочавши з історії створення, сьогодення та висвітлив майбутні перспективи.

Крім того, адвокатами, працівниками прокуратури та науковцями були висвітлені актуальні питання практики застосування рішень Європейського суду з прав людини у тривалих кримінальних провадженнях та безпеки адвоката у професійній діяльності.

Проведення подібних заходів сприяє спільному обговоренню актуальних проблем та їх вирішенню.