flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вдосконалення судової системи в Україні на прикладі стандартів та рекомендацій Ради Європи

07 жовтня 2019, 11:37

На минулому тижні у місті Києві завершився дводенний VІII Судовий форум на тему "TRIAS POLITICA: суд у системі гілок влади".

Організаторами виступили Асоціація правників України разом із Проектом Ради Європи "Підтримка впровадженню судової реформи в Україні".

Участь у заході взяли представники Офісу Президента України, Комітетів Верховної Ради України, Міністерства юстиції України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради правосуддя, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Державної судової адміністрації України, судді Верховного Суду, Конституційного Суду України, судді та практикуючі юристи, міжнародні експерти, а також представники та експерти Ради Європи.

Від Господарського суду Одеської області у заході взяла участь суддя Юлія Бездоля.

Метою заходу стало обговорення з представниками судових інституцій, міжнародними та національними експертами актуальних питань, пов'язаних з функціонуванням судової системи в Україні.

Учасниками обговорено такі актуальні питання, як вплив судових рішень в резонансних справах на економічну стабільність держави, нюанси застосування процесуальних норм, інвестиційні спори та міжнародний комерційний арбітраж, обговорювали питання ефективної співпраці тріади влади та проаналізовано роль Конституційного Суду України в процесі законотворчості.

Такі масштабні заходи організовуються для обговорення проблемних питань та подальшого планування майбутньої реформи судової системи для покращення та підвищення довіри до судової влади.