flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оновлення кодексу суддівської етики: актуальні питання, шляхи вдосконалення та зарубіжний досвід

06 вересня 2019, 10:31

В червні 2018р. Радою суддів України було ініційовано оновлення положень Кодексу суддівської етики та встановлення нових стандартів поведінки працівників суду, у зв’язку з чим розпочато серію регіональних дискусій.

Вчора в Південно-західному апеляційному господарському суді відбувся круглий стіл-дискусія, організований Радою суддів України за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя», присвячений змінам Кодексу суддівської етики та правил поведінки працівника суду.

Учасниками заходу стали представники судів Одеської, Миколаївської, Херсонської та Кіровоградської областей, члени Ради суддів України, представники робочої групи Ради суддів України з питань оновлення Кодексу суддівської етики, представники Державної судової адміністрації України, міжнародні та місцеві експерти Програми USAID «Нове правосуддя».

Від Господарського суду Одеської області у дискусії взяли участь судді Лілія Грабован, Володимир Найфлейш та керівник апарату Олена Вінцевська.

Учасниками обговорено актуальні питання стосовно сфери суддівської етики, конфлікту інтересів та шляхи їх вирішення, проаналізовано міжнародний досвід по дотриманню суддями професійної етики та висловлено свої пропозиції щодо обсягу та змісту змін необхідних для актуалізації Кодексу суддівської етики.

 

                                                                 (Фото - Південно-західний апеляційний господарський суд)