flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обмін досвідом та обговорення проблем у сфері торговельного мореплавства

19 серпня 2019, 16:31

На минулому тижні у м. Одеса Асоціацією правників України в Одеській області проведено семінар на тему: «Спори у сфері торговельного мореплавства та шляхи їх вирішення».

У заході взяли участь суддя Господарського суду Одеської області Юлія Мостепаненко, заступник начальника аналітично-інформаційного відділу Яна Філіна та головний спеціаліст аналітично-інформаційного відділу Анаіт Франгян.

Адвокати ділились досвідом та висвітлювали особливості та проблемні питання при розгляді спорів у сфері торговельного мореплавства.

Слід зазначити, що програма заходу була насичена та включала в себе презентації адвокатів, в яких вони розповідали про особливості спорів між членами екіпажу суден, судновласниками та клубами взаємного страхування, також були висвітлені деякі нюанси при стягненні боргів з судноплавних компаній, обговорені труднощі та шляхи вирішення судових спорів за участю морських агентів. Особливу увагу було приділено питанню щодо розгляду спорів в арбітражі GAFTA та процесуальні аспекти подачі позову і розгляду справи в МАК при ТПП України.

По закінченню заходу були підведені підсумки застосування нового процесуального законодавства, обговорено судову практику.