flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд забезпечив позов HUGO BOSS, заборонивши митне оформлення товару, який має ознаки контрафакту

06 серпня 2019, 16:34

Прес-служба суду повідомляє, що до Господарського суду Одеської області звернулась компанія ХУГО БОСС Трейд Марк Менеджмент ГмбХ енд Ко.КГ (HUGO BOSS Trade Mark Management GmbH & Co. KG) із заявою про забезпечення позову, в якій просить суд вжити заходи забезпечення позову –заборонити Одеській митниці ДФС здійснювати митне оформлення товару та накласти на нього арешт.

Так, в обґрунтування заяви компанія HUGO BOSS посилається на те, що з листа Одеської митниці ДФС стало відомо про ввезення ТОВ «Торгівельна група «Деко» на митну територію України товару (туалетна вода, торговельна марка HELLO BOSS, у кількості 3840 шт.), який має ознаки використання об’єкту права інтелектуальної власності – знаку для товарів та послуг «HUGO BOSS», що належить заявнику. У зв’язку із виявленням ознак контрафактності митне оформлення товару було призупинено.

Заявник зазначив, що його права, як власника знака товарів і послуг, зокрема, HUGO BOSS захищені Мадридською угодою про міжнародну реєстрацію знаків, яка набула чинності для України з 25.12.1991р., тому компанія має намір звернутися до суду за захистом своїх прав.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 05.08.2019р. (суддя Цісельський О.В.) задоволено заяву HUGO BOSS та заборонено Одеській митниці ДФС здійснювати митне оформлення товару (туалетна вода у асортименті у кількості 3840 шт.), а також на вказаний товар було накладено арешт.

Крім того, суд зобов’язав HUGO BOSS у строк до 15.08.2019р. подати до Господарського суду Одеської області докази звернення до суду із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна група «Деко».

 

 

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).