flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одесі обговори процес виконання судових рішень

30 липня 2019, 17:12

На минулому тижні у м. Одеса Асоціацією приватних виконавців України проведено міжнародну конференцію на тему: «Нові виклики у професії приватного виконавця».

З вітальним словом виступили голова Асоціації приватних виконавців України - Сергій Ніколаєв, керівник Проекту ЄС «Право-Justice» - Довідас Віткаускас, юридичний радник Програми Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» - Мирослава Воронцова, в.о. Генерального директора Директорату правової політики у сфері судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів Міністерства юстиції України – Андрій Кошман.

Суддя-спікер Господарського суду Одеської області  Лілія Грабован взяла участь у зазначеному заході та виступила з доповіддю на тему: «Співвідношення виконавчого провадження та конкурсного процесу», в якій проаналізувала, яким чином новий Кодекс з процедур банкрутства вплине на діяльність приватних виконавців в Україні.

Також в рамках заходу були обговорені питання щодо продажу майна осіб в рамках процедури виконавчого провадження та банкрутства, процедури виконавчого провадження чи відновлення платоспроможності фізичної особи та питання стосовно узгодженості законодавчих актів у сфері виконання судових рішень та банкрутства, крім того учасники обговорили вплив нових правил банкрутства на виконання судових рішень в Україні.

Учасники заходу детально дослідили зазначені проблемні питання та запропонували шляхи їх вирішення.

 

Відео сюжет можна переглянути за посиланням  https://www.youtube.com/watch?v=qgcvjsK2CpI