flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Банкрутство по-новому: в Києві відбувся тренінг щодо актуальних питань банкрутства

24 червня 2019, 16:47

Національною школою суддів України за підтримки Регіонального представництва Світового банку в справах України, Білорусі та Молдови з 18 по 21 червня 2019 року проведено тренінг для суддів господарської юрисдикції на тему «Законодавство України про неплатоспроможність». Участь у заході брали представники суддівського корпусу усіх інстанцій - судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, судді апеляційних та місцевих господарських судів. Представниками від Господарського суду Одеської області були судді Лілія Грабован та Володимир Найфлейш.

Під час проведення тренінгу поділились власним досвідом впровадження певних норм та розгляду судових справ сфери банкрутства запрошені поважні гості, міжнародні експерти з Німеччини та Нідерландів - старший спеціаліст фінансового сектору Світового Банку Андрес Мартінес, спеціаліст з питань банкрутства, адвокат, колишній президент Міжнародної асоціації спеціалістів з питань реструктуризації, неспроможності та банкрутства Сім'єн де Раніц, суддя, почесний професор Кельнського університету Гайнц Фаллендер та спеціаліст фінансового сектору, Світового банку Серхіо Аріель Мурьой.

Також в рамках тренінгу було проведено два круглих столи, які були присвячені обговоренню нагальних питань імплементації Кодексу України з процедур банкрутства, зокрема: відкриття провадження у справі про банкрутство та попередніх заходів, банкрутство юридичних та фізичних осіб. Під час проведення даних заходів суддя Господарського суду Одеської області Лілія Грабован виступила в якості спікера з доповідями на тему «Захист прав кредиторів у справах про банкрутство» та «Проблемні питання застосування норм Кодексу при розгляді справ про банкрутство фізичних осіб».

Так, вітчизняні представники Феміди та міжнародні експерти зосередились на обговоренні ключових принципів банкрутства відповідно до кращої міжнародної практики, зокрема: загальні принципи законодавства про неплатоспроможність і їх основних суб’єктів, відкриття провадження у справі про банкрутство та попередніх заходів, пропозиції щодо реструктуризації, попередніх заходів та захисту ліквідаційної маси, а також питання банкрутства фізичної особи.