flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Електронний суд» - запорука сучасного та ефективного судочинства

03 червня 2019, 09:15

Вчора на базі Південно-західного апеляційного господарського суду було проведено Конференцію «Е-судочинство як елемент сучасної системи правосуддя. Перші результати та наступні кроки» за участю суддів Верховного Суду, міжнародних експертів з електронного правосуддя, представників ДСА України та ДП «Інформаційні судові системи», представників адвокатури, прокуратури та ін.

Участь у заході взяли: заступник голови Господарського суду Одеської області Олександр Демешин, судді Лілія Грабован та Юрій Шаратов, керівник апарату суду Олена Вінцевська, начальники структурних підрозділів та працівники апарату суду.

Під час Конференції учасники обговорили хід реалізації використання підсистеми «Електронний суд», його перспективи на майбутнє, ознайомились із практичними аспектами користування Електронним кабінетом суддями та учасниками процесу. В свою чергу, представники передових пілотних судів поділились власним досвідом тестування окремих модулів ЄСІТС, розповіли про перевагами та існуючі проблеми при експлуатації.

Надані пропозиції та висловлені зауваження щодо покращення функціоналу підсистеми «Електронний суд» будуть враховані при подальшій її розробці та впровадженні. Таким чином, електронне судочинство має стати ще зручніший і ще доступнішим для всіх користувачів судових послуг.