flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Теорія без практики мертва, практика без теорії сліпа»

22 травня 2019, 10:33

Днями, 18 травня 2019 року, в Україні відзначали професійне свято працівників науки – День науки, який був започаткований Указом Президента України ще у 1997 року.

Це свято покликане вшанувати наукові традиції та досягнення науковців та нагадати, що активний розвиток наукової діяльності та подальше ефективне використання її результатів – це основа інтелектуального потенціалу нації та її гідного майбутнього.

У зв’язку з цим варто відзначити і про наші наукові досягнення. На сьогоднішній день п’ять суддів Господарського суду Одеської області мають науковий ступінь кандидата юридичних наук: голова суду Петров Володимир Степанович та судді Грабован Лілія Іванівна, Малярчук Ірина Анатоліївна, Найфлейш Володимир Давидович та суддя у відставці Фаєр Юлія Григорівна, з яких судді Грабован Лілія Іванівна та Найфлейш Володимир Давидович є авторами монографій.

Слід зазначити, що даний список буде поповнюватись, адже наразі й інші судді та працівники апарату суду навчаються в аспірантурі різних вищих навчальних закладів, чим підвищують свій рівень знань, рівень кваліфікації та прагнуть також зробити свій внесок у розвиток науки України у галузі права.

На базі суду на постійній основі проводяться різноманітні науково-практичні заходи: круглі столи, конференції, семінари та тренінги, присвячені обговоренню актуальних проблемних питань законодавства та судової практики. Господарський суд Одеської області сприяє обов’язковому залученню до подібних заходів не тільки практикуючих юристів, але і науковців.

Наука – це фундамент будь-якої практичної діяльності та невід’ємна її складова.

Шановні науковці, ваша наполеглива праця примножує здобутки в науці, чим цілком справедливо можна пишатися. Щиро вітаємо зі святом – Днем науки!