flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду ознайомився з системою судової комунікації Канади

21 травня 2019, 15:51

У травні 2019 голова суду Володимир Петров, як член регіонального комітету з питань комунікації Одеської області, перебував у навчальній поїздці у Канаді.

Під час подорожі група ознайомилась з практикою і організацією комунікаційної діяльності у судах і органах системи правосуддя у провінціях Альберта (місто Калгарі) і Британська Колумбія (місто Ванкувер), а саме Верховного суду, федеральних судових органів, податкового суду, судів провінцій, військових судів.

Учасники української делегації відвідали суди Канади та ознайомились з їх роботою, вивчили канадську практику організації і здійснення комунікаційної діяльності судової гілки влади. Головна увага була приділена управлінню відносинами із ЗМІ, організації комунікаційної діяльності у судах Канади, ролі адвокатської спільноти у захисті незалежності суддів та судів. Також  учасники навчання здобули навички у реалізації політики поведінки у кризових ситуаціях та розробці комунікаційної стратегії суду.

Такий досвід є визначальним прикладом діалогу між судом та суспільством для української судової системи, зокрема, для Господарського суду Одеської області. Вразила учасників оснащення будівель суду, організація роботи з адвокатською спільнотою, благодійними організаціями та ЗМІ, а також мантії суддів на засіданнях та на відкритті кожної нової сесії Парламенту в сенаті.

Після повернення з навчальної поїздки голова суду Володимир Петров провів нараду із суддями, на якій презентував організацію комунікаційної діяльності у судах та установах системи правосуддя та наголосив: «Прерогатива українських судів у тому, що є можливість запозичувати досвід інших розвинених країн».