flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду Одеської області - спікери Форуму щодо розгляду корпоративних спорів

20 травня 2019, 12:47

У п’ятницю, 17 травня 2019 року, в Одесі відбувся перший в регіоні галузевий форум - Південний форум з корпоративного права, організований Асоціацією правників України за підтримки Ради адвокатів Одеської області за участю представників органів судової та законодавчої влади, представників адвокатури та бізнесу, провідних юристів.

Програма проведення Форуму складалась із декількох сесій, на яких підіймались такі питання: новації законодавства в сфері корпоративного права; останні тенденції судової практики та актуальна практика корпоративних юристів.

Про новації законодавства в сфері корпоративного, зокрема про новели ЗУ «Про Товариство з обмеженою та додатковою відповідальністю», перспективи галузі на майбутнє говорили: керуючий партнер AVELLUM Микола Стеценко, партнер АО Arzinger Анна Зоря, партнер CMS Reich-Rohrwig Hainz Марія Орлик та адвокат, керуючий партнер ЮК CLS Олександр Байдерін.

Впродовж другої сесії у якості доповідачів виступили представники суддівського корпусу Верховного Суду та Господарського суду Одеської області та розповіли про актуальну судову практику розгляду корпоративних спорів.

Суддя Великої Палати Верховного Суду Олена Кібенко презентувала доповідь на тему «Юрисдикція корпоративних спорів».

Начальник структурного підрозділу Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Олеся Лукомська детально зосередилась на судовій практиці розгляду корпоративних спорів.

Голова Господарського суду Одеської області Володимир Петров розкрив питання щодо визнання недійсним рішення загальних зборів господарським судом.

Суддя Юлія Бездоля виступила з доповіддю стосовно проблем ефективного захисту прав учасників/акціонерів господарських товариств у господарському процесі.

Суддя Юрій Шаратов окреслив актуальну тему щодо забезпечення позову у корпоративних спорах.

Впродовж третьої сесії Форуму голова АО ADVISERS Василь Пеньковський, адвокат, юрисконсульт ТОВ «Нова фармація Лімітед», голова АО «Партнерство» Олена Медвєдєва та головний юрисконсульт Відділу АТ «Ощадбанк» Ірина Туфекчі розповіли про новий вектор взаємодії засновника та директора, ризики директора ТОВ та шляхи їх мінімізування та правове регулювання «значного правочину».

Таким чином, за результатами Форуму доповідачі та учасники заходу у професійних колах: обговорили реалії та перспективи розвитку галузі корпоративного права; проаналізували прийняті законодавчі акти та ознайомились з першим досвідом застосування новацій законодавства.

Варто відзначити, що організація та проведення таких галузевих комунікаційних майданчиків сприяє більш глибокому та комплексному розумінню норм законодавства та судової практики з корпоративного права.