flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підвищення кваліфікації – можливість вдосконалити себе

20 травня 2019, 10:24

З 13 по 17 травня 2019 року Одеським регіональним відділенням школи суддів України проводилася підготовка помічників суддів, консультантів та секретарів судового засідання місцевих (окружних) та апеляційних господарських судів.

Судді Господарського суду Одеської області: Лілія Грабован, Юлія Бездоля, Юлія Щавинська та Юрій Шаратов також сприяли проведенню підготовки, а саме виступили у якості лекторів та ділились практичним досвідом застосування Господарського процесуального кодексу.

У підготовці приймали участь помічники суддів та секретарі судових засідань Господарського суду Одеської області.

Суддя Юрій Шаратов розпочав з лекції на тему: «Практика Європейського Суду з прав людини (ЄСПЛ) при вирішенні господарських спорів» та навів приклади рішень ЄСПЛ.

В ході проведення підготовки суддя Юлія Бездоля ознайомила учасників з правовими висновками Верховного Суду при вирішенні земельних спорів у господарському судочинстві та при розгляді справ, що виникають з договірних правовідносин. Крім цього, суддя розповіла про організаційні заходи запровадження «Електронного суду», застосування інформаційних технологій, вчинення процесуальних дій через засоби електронного зв’язку з відповідними механізмами ідентифікації та безпеки.

Суддя Лілія Грабован окреслила особливості процедури врегулювання спорів за участю судді, а також розповіла про інститут свідків у господарському судочинстві.

Працівники судів заслухали лекцію судді Юлії Щавинської, яка зупинилась на особливостях позовного провадження, спрощеного позовного провадження та підготовчого провадження в господарському судочинстві.

Після відвідування лекцій учасники заходу обмінювались враженнями та дискутували з питань застосування правових норм на практиці.

Усім учасникам, які пройшли підготовку було вручено сертифікати проходженні підвищення кваліфікації у Національній школі суддів України.

 (Фото - Національна школа суддів України)