flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді підвищили рівень знань у сфері антикорупційного законодавства

20 травня 2019, 10:22

14 травня 2019 року Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для суддів місцевих судів на тему: «Антикорупційне законодавство».

Голова та судді Господарського суду Одеської області: Володимир Петров, Лілія Грабован, Тетяна Д’яченко, Юлія Бездоля, та Юлія Мостапаненко взяли участь у заході задля вдосконалення та розширення професійних знань у галузі антикорупційного законодавства.

Ділились з суддями своїми знаннями адвокат, доцент кафедри конституційного права та правосуддя Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, кандидат юридичних наук Катерина Кармазіна та адвокат, кандидат юридичних наук Андрій Фальковський.

Завданням проведення семінару було ознайомити суддів із характеристикою системи та повноваженнями антикорупційних органів України, міжнародним досвідом щодо запобігання та протидії корупційним правопорушенням та правопорушенням, пов’язаним з корупцією, проаналізувати міжнародні стандарти антикорупційного законодавства та їх запровадження в Україні.

Впродовж семінару судді обговорювали важливість боротьби суспільства з корупцією, детально розбирали проблемні питання заповнення декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру та можливість притягнення особи до дисциплінарної, адміністративної та кримінальної відповідальності за скоєння корупційних правопорушень, також обмірковували та виконували практичні та ситуативні завдання щодо конфлікту інтересів та фінансового контролю, прийняття подарунків та провокацій корупційного правопорушення.