flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судові засідання завжди відкриті для молоді

23 квітня 2019, 13:50

У Господарському суді Одеської області робочий тиждень розпочався з просвітницького заходу – до суду завітали студенти-магістри факультету менеджменту та бізнес-технологій Одеського Регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України у супроводі викладача кафедри державознавства і права доцента Андрія Фальковського.

Студенти відвідали судове засідання з розгляду справи про банкрутство, що знаходиться в провадженні судді Лілії Грабован, яка також займає посаду судді-спікера. Юні економісти були присутні на оголошенні резолютивної частини постанови. Також Лілія Грабован поспілкувалась із студентами, розповіла корисну інформацію щодо процедури банкрутства та відповіла на усі питання, що цікавили молодь.

Справи про банкрутство – це особлива категорія, у якій головним завданням суду в процедурі банкрутства є забезпечення умов для фінансового оздоровлення суб’єкта господарювання або ліквідації підприємства та задоволення вимог кредиторів.

Слід зазначити, що подібні заходи позитивно впливають на подальший шлях професійного розвитку студентів і є чудовою можливістю вдосконалити знання, отримані в університеті, та здобути нові практичні навички.