flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду Одеської області провели «Урок справедливості» для учнів ліцею

12 квітня 2019, 16:34

«Справедливість є вища з усіх чеснот» (Цицерон)

 

Господарський суд Одеської області долучився до Всеукраїнської акції «Урок справедливості» для школярів молодших класів,  ініційований Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя»

Метою зазначеного заходу є - формування правової культури серед школярів, донесення у доступній формі знань про роль суду у суспільстві та державі, роз’яснення важливості принципу верховенства права, справедливості та рівності всіх перед законом.

10 квітня 2019 року голова суду Володимир Петров та суддя Юлія Бездоля завітали до Одеського ліцею «Ланжеронівський» Одеської міської ради Одеської області та провели «Урок справедливості» для учнів четвертих класів та провели «Урок справедливості» для учнів четвертих класів.

Розпочинаючи урок голова суду Володимир Петров розповів учням про роль суду в житті людей та його основне завдання – відновлення справедливості та забезпечення миру.

Під час заходу було презентовано мультфільм «Кінь проти Хом’яка», у якому Кінь загубив подаровану йому підкову, а родина Хом’яка знайшла її та використала в облаштуванні свого помешкання. Оскільки Кінь вимагав повернути загублену підкову, а Хом’як відмовлявся це зробити, то герої мультфільму задля відновлення справедливості звернулись до судді Черепахи.

Школярі, розділились на дві групи: на першу - «За Коня» під керівництвом голови суду Володимира Петрова та на другу - «За Хом’яка», наставником якої була суддя Юлія Бездоля. Впродовж інтелектуальної гри у школярів була можливість відчути себе справжніми суддями, вони жваво обговорювали суперечку, відстоювали позиції героїв та намагались справедливо вирішити спір між екранізованими героями.

На завершення заходу голова суду похвалив школярів та зазначив, що аргументи, які вони надавали, були дуже слушними і вмотивованими, подякував за активність та проявлену цікавість, побажав дітям успіхів у навчанні. Також школярам було вручено Дипломи за участь у Всеукраїнській акції «Урок справедливості» та наліпки клубу «Справедливці».

Короткий відеосюжет про те, як саме відбувався «Урок справедливості» для учнів четвертих класів в Одеському ліцею «Ланжеронівський» Одеської міської ради Одеської області. Приємного перегляду: